T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - KEREBİ GAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU

LGS EBEVEYNLERİNE ÖNERİLER

Sınava hazırlanan öğrencilerimizin velilerinin dikkat etmesi gereken hususlar

LGS sınavı yaklaşıyor.

Çocuklarının hayatlarını bu kadar ilgilendiren önemli bir sınav öncesinde, en az onlar kadar kaygılanan velilere de büyük görevler düşüyor. "Kaygılarınızı bir kenara bırakarak soğukkanlı ve sakin bir şekilde çocuklarınıza destek olmanız gerekiyor. Onların buna her zamankinden daha çok ihtiyaçları var. İşe onların heyecanlarından kaynaklı gerginliklerini anlayarak başlayın. Olumlu ve yapıcıiletişim dilini asla terk etmeyin. Sizlerin yapıcı ve güven verici anne babatutumları karşısında çocuklarınız rahatlayacaklardır. Kendilerini güvendehissettiklerinde kendilerine de güven gelecektir"

UNUTMAYALIM Kİ, "Sınavların sonuçları ne olursa olsun hayat her türlüdevam eder ve bize her koşulda yeni fırsatlar ve yeni başlangıçlar sunar"

Bildiğimiz üzere belirlenen sınav tarihi 6 Haziran 2021 Pazar günügerçekleşecek. Sınav hazırlık süreci, sadece çocuğu değil ailenin tamamınıetkileyen bir süreçtir. Bu sürecin verimli geçmesi, aile içinde iletişimin sağlıklıolması ile yakından ilgilidir.

Özellikle sınava az bir zaman kala stres faktörleri artmakta bu durum çatışmalara sebep olabilmektedir.

Ödevler, testler, deneme sınavları,pandemi,uzaktan eğitim derken zaman çokhızlı geçti. Yapılan tüm çalışmaların karşılığının alınacağı sınava az bir zamankaldı. Zihninizi en çok meşguleden, aile içinde edilen sohbetlerde ilk gündemolan LGS artık pek yakında.

Anne baba olarak çocuğunuzun geleceği ile ilgili kaygı duymanızdan ve onun için en iyisini istemenizden daha doğal bir şey yok.

Ancak unutmamalısınız ki sınava yaklaşılan günler çocuğunuzun da kaygısının yükseldiği dönemlerdir.

Sınavlara çocuklar birbirlerinden farklı şekilde tepki verirler. Bazı öğrenciler için sınava hazırlık ve sınav süreci eğitimin 'olağan' parçalarıdır. Bazı öğrenciler içinise oldukça kaygı vericidir. Bu çocuklarda başarısız olma korkusu o kadar yoğun yaşanır ki, sınav anında sahip oldukları bilgileri kullanmakta zorlanırlar.

Performansı olumsuz etkileyen kaygıdan kurtulmak için sadece çocuklara değilailelere de görev düşmektedir.

VELİ BÜLTENİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.10.2021 - Güncelleme: 06.10.2021 11:21 - Görüntülenme: 162
  Beğen | 1  kişi beğendi